Bizlerin yapmış olduğu en büyük hataların başında gelen konu yemeklerimizi kendi adları ile kullanma alışkanlığımızın olmaması ve yabancı isimler ile servis edilip yenilmesinin daha cazip geldiğini düşünmemizdir. Endüstriyel mutfak sektöründe en çok yapılan durumlardan biri olan bu yabancı veya farklı adlar ile yemeklerimizin servis edilmesi bizim kendi kültürümüzüde öldürmektedir.
Gastronomi sektöründe bulunan endüstriyel mutfaklarda çalışan aşçılarımızın bu duruma kesinlikle çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Lütfen kendi öz vatanımız olan Türkiye’mizde ve yurt dışında bütün yemeklerimizi gerçek adları ile kullanalım. Bu yabancı isim sevdamızdan vazgeçerek kendi özümüze dönelim. Bu şekikde devam edilmesi durumunda hem Türk mutfağında bulunan bütün yemekler çok geride kalır hemde Türk aşçılarımız çok geri plana düşer ve aranan vasıflı personel olma niteliğini kaybeder.
Bir önceki yazımız olan Gurme Mağaza Tasarımı başlıklı ürünümüzüde de incelemenizi öneririz.